بارباکو
مشکلات رایج لباسشویی

مقدمه مشکلات رایج لباسشویی

همانطور که می دانید وسایل برقی و خانگی گاهی در یک اختلال پیش آمده خواسته یا ناخواسته خراب شده و یا کارایی اولیه خود را از دست می دهند. هر چند این اتفاق بسیار ناخوشایند است  و باعث می شود که هزینه های زیادی صرف کنید. اما ناچاراً مجبور به تعمیر خواهید بود. شما می توانید برای جلوگیری از مشکل های بزرگ تر و هزینه های بیشتر در صورت مشاهده کوچکترین اختلال برای رفع آن اقدام نمایید تا خسارت وارده بیشتر و بیشتر نشود.

یکی از وسایل برقی که بیشتر در معرض خرابی قرار می گیرد ماشین لباسشویی می باشد. این دستگاه به موجب کارایی و عملکردهایی که دارد گاهی ناخواسته از کار میافتد و این باعث نگرانی می شود. بعضی از این مشکلات پیش آمده را خیلی ساده و با هزینه های بسیار کمی می توانید رفع نمایید. اما برخی از خرابی ها شامل هزینه های گزافی خواهد بود که مجبور هستید تقبل نمایید.

مشکلات رایج لباسشویی

ماشین لباسشویی ها، این دستگاه های پرکاربرد با کارایی زیاد، ممکن است دچار خرابی هایی گوناگون و متنوع شود که در اینجا چند نمونه از آن را برای شما توضیح خواهیم داد.

۱. ممکن است ماشین لباسشویی روشن نشود.

۲. از ماشین لباسششویی ویی آب نشت می کند.

۳.آب داخل دیگ ماشین لباسشویی تخلیه نمی شود .

۴.ماشین لباسشویی بیش از اندازه تکان خورده و حرکت می کند.

۵.مرحله چرخش آن به خوبی عمل نمی کند و از کار افتاده است.

۶.مواد شوینده داخل آن به درستی پخش نشده است.

۷. گاهاً ماشین لباسشویی بوی بسیار ناخوشایندی می دهد.

۸. ماشین لباسشویی چرخه شستشوی خود را کامل انجام نمی دهد.

به همین دلیل است که هر موقع می خواهید از وسایل برقی خانه تان استفاده کنید و کارهای روزمره تان را با آن به انجام برسانید باید به نوع عملکرد و کارکرد آن توجه داشته باشید تا در صورت ایجاد مشکلی فوری به رفع آن اقدام نمایید.

1_هنگامی که ماشین لباسشویی روشن نمی شود چه باید کرد؟

یکی از مشکلاتی که بیشتر خانم های خانه دار هنگام استفاده با ماشین لباسشویی با آن روبرو می شوند هنگامی است که اقدام به روشن نمودن دستگاه می کنند اما هیچ اتفاقی نمی افتد و ماشین لباسشویی روشن نمی شود. که گاهی در بعضی مواقع این مشکل را به سادگی می توان برطرف نمود که در این مقاله به چند نمونه از راه حل های آن اشاره خواهیم کرد. در ابتدا باید مطمئن شوید که دستگاه ماشین لباسشویی شما برق دریافت می کند یا نه. برای این کار از یک ولت متر ولتاژ خروجی برق را چک نمایید.

سپس زمانی که مطمئن شدید که فیوز هیچ مشکلی ندارد پس احتمالا مشکل از خود پریز می باشد که باید با یک تعمیرکار تماس گرفته تا برای بررسی و رفع عیب یابی آن به محل مراجعه نماید. کارهایی که هنگام روشن نشدن ماشین لباسشویی باید مورد بررسی قرار دهید عبارتند از:

موتور ماشین لباسشویی:

یکی از قطعات مهم در این دستگاه موتور آن می باشد، زیرا گرم شدن آن باعث می شود که عملکرد ماشین لباسشوی شما متوقف شده و از کار بیفتد. پس زمانی که این اتفاق از دو بار بیشتر رخ دهد و مرتب موتور آن داغ شود باید سریع به نمایندگی و یا یک متخصص مراجعه نموده تا مشکل اصلی را پیدا کند و آن را رفع نماید.

قفل موجود روی درب ماشین لباسشویی:

همانطور که می دانید ماشین های لباسشویی دارای قفلی در زیر درب خود هستند که به آن میکروسوییچ می گویند. جالب است بدانید که تا درب این دستگاه قفل نشده باشد ماشین لباسشویی شروع به کار نخواهد کرد. پس برای اینکه قفل درب دستگاه فعال شود، باید میکروسوییچ آن به طور کامل در حالت بسته قرار گیرد.

2_نشت آب از ماشین لباسشویی

نکته مهم دیگری که بسیاری هنگام خرابی ماشین لباسشویی  گرفتار آن  می شوند نشت آب می باشد. این مشکل بسیار ناخوشایند است و اعصاب و روان هر کسی را بر هم می ریزد. زیرا نشت آب از ماشین لباسشویی باعث کثیفی و به هم ریختگی اطراف و خیس شدن فرش و گلیم آشپزخانه می شود. معمولا فهمیدن علت این موضوع زیاد سخت نیست، با هم چند مورد احتمالی از آن را بررسی می کنیم.

 شلنگ تخلیه:

اگر متوجه شدید که ماشین لباسشویی شما فقط در هنگام به کار و چرخش آب ریزی می کند احتمال دارد که اشکال کار از شیلنگ تخلیه آن باشد. ابتدا اتصالات و شیلنگ را چک کرده و مطمئن شوید که درست و محکم بسته شده باشند. سپس با دقت وضعیت شیلنگ رو زیر نظر خود بررسی کنید، زیرا به هیچ عنوان شیلنگ ماشین لباسشویی نباید خوردگی و یا ترک داشته باشد. دقت کنید تا متوجه شوید که آیا شیلنگ گرفتگی دارد یا خیر. شاید شئ و یا تیکه لباسی کوچک داخل شیلنگ تخلیه گیر کرده باشد.

دریچه ورودی آب:

بعد از بررسی شیلنگ ها، سراغ دریچه های ورودی آب ماشین لباسشویی بروید. و با دقت کامل آن را چک نمایید تا بفهمید که آیا چکه می کند یا خیر. زیرا ممکن است که این دریچه ها دچار گرفتگی، رسوبات، و یا زنگ زدگی داخل شیر شده باشند و همین دلیل شود که چکه کنند. یا ممکن است حتی خراب شده باشند که در این صورت باید حتما آن ها را تعویض نمایید.

3_ آب داخل دیگ لباسشویی تخلیه نمی شود !

دلایل زیادی برای این موضوع و مشکل وجود دارد مانند: گرفتگی در شیلنگ تخلیه آن، مشکلاتی ناخواسته در پمپ تخلیه، همچنین غیر مناسب بودن قطر خروجی آن و… مشکلاتی هستند که به نوبه خود می توانند باعث به وجود آمدن این مشکل شوند. هنگام به وجود آمدن این مشکل شما می توانید این احتمال ها را بررسی نمایید:

شیلنگ تخلیه ماشین لباسشویی:

گاهی اوقات و در بعضی از موارد وجود یک گرفتگی کوچک در شیلنگ تخلیه ماشین لباسشویی می تواند باعث شود که دستگاه شما به درستی کار نکند و عملکرد مورد نیاز را از خود ارائه ندهد و آب داخلی را تخلیه نکند. در حین به وجود آمدن چنین مشکلی ابتدا شیلنگ تخلیه را جدا نمایید. سپس بررسی کنید تا بفهمید که راه خروجی این شیلنگ بسته شده است یا خیر. برای اطمینان از بسته نبودن و گیر نکردن چیزی داخل شیلنگ می توانید با استفاده از آب فشار قوی هر گونه گرفتگی و انسدادی که باشد را ازسر راه بردارید.

 

 

4_ماشین  لباسشویی بیش از اندازه تکان می خورد و حرکت میکند!

در اینجا می رسیم به بحث تکان خوردن ماشین لباسشویی در حین کار. این مشکل یکی از مشکلات رایج بین کسانی می باشد که ماشین لباسشویی شان در دست تعمیر است. شاید برای شما هم پیش آمده باشد که هنگامی لباسشویی تان را روشن کرده اید. و شروع به تکان خوردن و سرو صداهای اضافی کرده است با خود گفته اید شاید مشکل بزرگی پیش آمده و به کلی خراب شده است. اما معمولا این مشکل بسیار جدی نیست و در بعضی مواقع خیلی راحت با دست خودتان نیز قابل حل می باشد. به این نکات توجه کنید:

تراز نبودن ماشین لباسشویی:

نکته بسیار حائز اهمیتی که وجود دارد این است که اگر دستگاه ماشین لباسشویی شما در یک کف صاف و مسطح قرار نگرفته باشد و کف جایی که دستگاه نصب شده است تراز نباشد قطعا و صد درصد باعث به وجود آمدن لرزش و لغزش های مکرر و پی در پی آن در هنگام کار کردن خواهد شد. زیرا بیشتر مراحل و عملکرد های شستشو مانند: چرخش، ماشین لباسشویی را دچار تکان خوردن ها و صداهای شدید می کند، و اگر ماشین لباسشویی  روی کف صاف نباشد حرکت کردن هم به آن اضافه خواهد شد. پس حتما مطمئن شوید جایی که دستگاه را نصب می نمایید حتما تراز باشد.

مشکل در پایه های ماشین لباسشویی:

یکی دیگر از دلایلی که باعث به وجود آمدن این مشکل می شود پایه های آن می باشد. زیرا ماشین های لباسشوی به گونه ای طراحی و ساخته شده اند که با کف و سطحی کاملا صاف تنظیم می شوند. به طوری که روی سطح قرار گرفته و بی تکان و ثابت می ایستند. در زیر تمامی لباسشویی ها دوتا پایه در قسمت جلویی آن تعبیه شده است که کاربردی عالی در تراز بودن دارند که با یک مهره برای قفل شدن و محکم شدن قرار گرفته است.

با وجود این پایه ها شما قادر هستید که هر پایه رو به ارتفاع مناسب خود برسانید و مهره قفل را به خوبی محکم نمایید تا هیچ گونه تکانی نخورد. از این رو وقتی دوپایه جلویی در این دستگاه ها به خوبی تنظیم می شوند دیگر نباید هیچ گونه تکان و یا لرزشی در حین کار به وجود بیاید.

5- مرحله چرخش به خوبی انجام نمی شود و یا نمی چرخد.

مشکل بزرگی که در ماشین های لباسشویی وجود دارد و بسیار دیده می شود. مواردی هستند که باعث می شوند دستگاه شما آن گونه که باید عملیات چرخش را انجام نمیدهد. و این موضوع بسیار نگران کننده است و متاسفانه و ناچاراً شاید مجبور شوید که محفظه آن را باز نمایید. و این کار باید توسط متخصص و کسی کاربلد انجام شود. پس در صورت به وجود آمدن این مشکل سریع با متخصصین این کار تماس گرفته تا مشکلتان را حل نمایند. ولی یکی از گزینه هایی که خودتان هنگام وقوع این موضوع می توانید بررسی کنید. مقدار و میزان لباس ها و همچنین چگونگی قرار گرفتن آنها می باشد:

مقدار بیش از حد لباس در لباسشویی:

توجه داشته باشید که هر دستگاه ماشین لباسشوی ظرفیت و توانی دارد. که بسیار مهم است و باید آن را رعایت کنید. زیرا هنگامی که بار دستگاه سنگین می شود و بیشتر از حد مجاز لباس ها را داخل دیگ ماشین لباسشویی قرار می دهید. تعادل و کارایی آن در هنگام کارکرد و شستشو از دست خواهد رفت و ماشین لباسشویی دچار بی تعادلی شده. و کاملا به درستی نمی تواند چرخش استاندارد خود را انجام دهد و یا کلا از کار میوفتد.

اگر حس کردید مشکل به وجود آمده به این دلیل است، می توانید میزان بار لباس ها را تنظیم نمایید و همچنین می توانید همه لباسها را از دیگ لباسشویی خارج کرده و دوباره به صورت یکنواخت و مساوی و راحت در ماشین لباسشویی قرار دهید.

6- مواد شوینده داخل ماشین لباسشویی به درستی پخش نمی شود.

گاهی ممکن است که اختلالی در پخش شدن مواد شوینده داخل ماشین های لباسشویی به وجود بیاید و مواد شوینده به صورت اتوماتیک در داخل آن پخش نشود. برای این موضوع ابتدا این مسئله زیر را تحت بررسی قرار دهید تا سریع مشکل را پیدا نمایید:

پخش کننده دستگاه باید کاملا تمیز شود:

مواد شوینده ای که داخل ماشین لباسشویی استفاده می کنید توسط پخش کننده آن منتشر می شود. باید دقت داشته باشید که کثیف شدن این پخش کننده باعث می شود که پودرهای شوینده به طور منظم در سطح دیگ لباسشویی پخش نشوند. پس باید در موعدهای منظمی در هر ماه یک بار تمیز شود. تمیز نمودن این پخش کننده به این صورت است که با یک فنجان آب گرم  و یک فنجان سرکه سفید پخش کننده را کاملا به طور کلی بشویید تا آثاری از رسوب و جرم گرفتگی روی آن باقی نماند.

7- داخل ماشین لباسشویی بوی بدی می دهد.

شاید برایتان پیش آمده باشد که هنگام باز نمودن درب ماشین لباسشوی بوی بسیار ناخوشایندی مانند بوی کپک یا کثیفی از داخل آن به مشامتان خورده باشد. که این بو می تواند بوی اطراف دستگاه باشد که نشانه ای وجود کپک و رشد باکتری دارد. زیرا دیگ ماشین لباسشویی جای بسیار مناسبی از لحاظ تاریک بودن و مرطوب بودن برای رشد کپک و باکتری ها هست . بعضی از ماشین لباسشویی ها خیلی زود به تولید رسوبات و کپک ها می پردازند.

که اگر در همان شروع پیدایش بو چاره ای پیدا نکنید و همانگونه رها شود، این بو در تمام سطح ماشین لباسشویی پخش میگردد. با پخش این بو، در تمام محیط خانه، آشپزخانه و اتاقهای اطراف هم بو احساس می شود که بسیار ناخوشایند می باشد.

یکی از علل آن شوینده ها است:

مواد شوینده که در این دستگاه ها مورد استفاده قرار می گیرد یکی از دلایل اصلی و مهم تولید و توزیع بوهای ناخوشایند می باشند. به این صورت که اگر میزان و حد استفاده از مـواد شوینده برای شستشوی لباس ها داخل آن ریخته شود. باعث می شود که کف خیلی فراوانی تولید کند و این کف فراوان باعث به وجود آمدن رسوبات کثیف در سبد آن و دیگر قسمت های لباسشویی می شود.

تمیز نمودن فیلتر پمپ ماشین لباسشویی:

یکی از محل های انتشار و به وجود آمدن این رسوبات و کپک ها فیلتر پمپ دستگاه می باشد. زیرا گاهی اشیاء و وسایل ریزی مثل سنجاق و یا سکه در این فیلتر گیر می کند. و جلوی شدت و فشار جریان آب را می گیرد. همین موضوع باعث ایجاد محیطی عالی و ایده آل برای رشد کپک و باکتری می شود. به همین دلیل است که این فیلترها باید به صورت مداوم ماهی یکبار تمیز و شسته شوند تا از ایجاد بوهای بد جلوگیری شود.

 

8- ماشین لباسشویی چرخه شستشو را کامل انجام نمی دهد

باید گفت که آخرین بخش از مشکلات مهم و بسیار رایجی که در بین لباسشویی ها اتفاق می افتد. و بسیار راحت می توانید آن را  عیب یابی کنید این است که ماشین لباسشویی چرخه کار خود را کامل انجام نمی دهد. توجه داشته باشید که اگر دستگاه شما حتی بعد از اتمام کار و پایان مراحل شستشو باز به کارش ادامه میدهد. و می چرخد به احتمال خیلی زیاد تایمر آن خراب شده است. برای اطمینان می توانید پنل کنترل آن را برداشته و اتصالات موجود را بررسی و نمایید.

تا بدانید که آیا دچار سوختگی یا خوردگی شده اند یا نه. در صورت نیاز پیشنهاد می شود که این کار را به متخصصین تعمیرکار و زبردست ماشین های لباسشوی بسپارید. تا برای برطرف نمودن و رفع این مشکلات بررسی های لازم را انجام دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

17 − 14 =

جستجو در سایت

دسته بندی ها

درحال بارگذاری ...

تبریک !!

عضویت شما تایید شد